Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Belevenisfestival

Geplaatst

Ontdek hoe het is om in de huid van een ander te kruipen! Luister naar wat zij horen, zie wat zij zien, voel wat zij voelen. Durf je open te stellen voor anderen om ze beter te begrijpen. Draag bij aan een wereld waarin respect is voor iedereen.

Activiteiten

 • Stap ’Over de Streep’
  Stap de tent binnen op de markt en doe mee aan "Over de Streep", een unieke ervaring die je dichter bij je medebewoners brengt. Het is een leuke en laagdrempelige manier om meer te weten te komen over de mensen om je heen. Je zult verbaasd zijn over de vele overeenkomsten die je deelt met anderen, zelfs met mensen waarvan je het misschien op het eerste gezicht niet zou verwachten.
 • Laat je Zintuigen Prikkelen
  Bij de stand va…

Ontdek hoe het is om in de huid van een ander te kruipen! Luister naar wat zij horen, zie wat zij zien, voel wat zij voelen. Durf je open te stellen voor anderen om ze beter te begrijpen. Draag bij aan een wereld waarin respect is voor iedereen.

Activiteiten

 • Stap ’Over de Streep’
  Stap de tent binnen op de markt en doe mee aan "Over de Streep", een unieke ervaring die je dichter bij je medebewoners brengt. Het is een leuke en laagdrempelige manier om meer te weten te komen over de mensen om je heen. Je zult verbaasd zijn over de vele overeenkomsten die je deelt met anderen, zelfs met mensen waarvan je het misschien op het eerste gezicht niet zou verwachten.
 • Laat je Zintuigen Prikkelen
  Bij de stand van SDW wordt je uitgedaagd om je zintuigen op scherp te zetten. Hoe zou het zijn als je gehoor werd overstemd door ruis, je zicht werd verstoord door fel licht, en je neus werd geprikkeld door vreemde geuren? Het is een ervaring die je bewust maakt van de uitdagingen die mensen met een verstandelijke beperking dagelijks moeten overwinnen. En geloof ons, je loopt weg met een nieuw respect en begrip!
 • Dansen met een Twist
  Altijd al willen dansen als een ster? Bij Dansschool Quick en Slow kun je ervaren hoe het is om te dansen met een beperking. Bind een blinddoek om, probeer te bewegen met een rollator of rolstoel, en ontdek hoe je zelfs met uitdagingen nog steeds ritme kunt vinden in de muziek.
 • Een Korte Reis naar een Andere Realiteit
  Wat als je plotseling in een andere werkelijkheid wordt getrokken? Bravis biedt je de kans om door een VR-bril te zien hoe het is om een psychose te hebben. Het is een intense en verhelderende ervaring die je ogen opent voor de innerlijke wereld van mensen met psychische problemen.
 • Kunst en Psychische Gezondheid
  GGZ WNB / Herstel XL nodigt je uit om de creaties van mensen met psychische kwetsbaarheden te bekijken. Foto’s, gedichten en kunstwerken vertellen verhalen van hoop en herstel. Voor een extra ervaring, kun je zelf labels plakken op een jas, om te voelen wat het betekent om gestigmatiseerd te worden.
 • Avontuurlijk blotevoetenpad!
  Buurtgezinnen Roosendaal heeft aan de kleintjes gedacht. Laat ze over het circulaire blotevoetenpad lopen of knutselen met duurzaam materiaal. Een leuke en leerzame manier om kinderen bewust te maken van duurzaamheid en de natuur!
 • Blind Vertrouwen
  Bij het Oogcafé kun je proberen om met een simulatiebril op alledaagse taken uit te voeren. Inschenken, brood smeren, en zelfs een stekker in het stopcontact steken wordt een hele uitdaging. Een beleving die je letterlijk en figuurlijk de ogen opent.
 • Een Wandeling met een Uitdaging
  Ga mee met Samen in Beweging voor een wandeling in het park, maar met een twist! Probeer te lopen met een blinddoek, zonder gehoor, of met een zware last op je schouders. Ervaar hoe een simpele wandeling ineens een hele prestatie wordt.
 • Verwarring alom
  Bezoek het Alzheimercafe en ervaar via een VR-bril hoe het is om Alzheimer te hebben. Of stap een bakkerij binnen waar plotseling in een vreemde taal wordt gesproken en de bakker jouw haren wilt knippen. Het is een verwarrende, maar absoluut leerzame ervaring.
 • Jezelf in het Licht
  Gea Korpel biedt een unieke ervaring waar jij jezelf in het licht mag zetten. Hoe voelt het om de aandacht op jezelf te richten en te stralen? Kom het ontdekken en laat je verrassen door wat je over jezelf leert.
 • Bewegen met Beperkingen
  Bij SSNB kun je ontdekken hoe het is om te bewegen met verschillende beperkingen. Probeer het uit en voel de uitdagingen en triomfen van mensen met een rolstoel of visuele/auditieve beperking.
 • Empathie in Actie
  RADAR daagt je uit met een uniek dobbelsteenspel om je in te leven in verschillende doelgroepen. Rol de dobbelstenen, beantwoord de vragen en ontdek hoe goed jij je kunt verplaatsen in een ander. Een waardevolle oefening in empathie en begrip.
 • Interieur en Prikkels
  Interieur by Pris laat zien hoe belangrijk je omgeving is voor prikkelverwerking. Ontdek hoe je met kleur, materiaal en licht een rustgevende ruimte kunt creëren, zelfs als je overprikkeld bent.
 • Ontspannen met Kunst
  Pauzepunt biedt een creatieve ontsnapping aan overprikkeling. Werk met beeldende kunst in een ontspannende ruimte en ontdek hoe kunst kan helpen om stress te verminderen.
 • Proeven met Hooggevoeligheid
  Bij Hooggevoelig en Balans kun je proeven als nooit tevoren. Kies iets dat je heerlijk vindt en proef bewust. Ontdek hoe hooggevoelige mensen de wereld ervaren en wat de impact is van smaken en andere prikkels.
 • Gesprekken en Verhalen
  Het NAH cafe Halve Smart nodigt je uit voor een gesprek met mensen die een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben. Een kans om te luisteren, te leren en te begrijpen wat zij dagelijks doormaken.
 • Meer Informatie en Oefeningen
  MEE West Brabant biedt belevingsoefeningen aan om de impact van beperkingen in het dagelijks leven te ervaren. Een korte, maar krachtige kennismaking met verschillende uitdagingen.
 • De Kracht van Taal
  De Bibliotheek Team Basisvaardigheden richt zich op laaggeletterdheid. Ontdek hoe eenvoudig communiceren een groot verschil kan maken in iemands leven.
 • Speel en Ontdek
  Roosendaal voor Elkaar heeft een kaartspel dat uitnodigt tot intensief contact. Een leuke manier om je talenten te ontdekken en nieuwe connecties te maken.
 • Leren door te Doen
  Social Klus / Leerhuis laat je ervaren hoe het is om nieuwe vaardigheden te leren. Met grote brainspelletjes en ondersteuning bij activiteiten leer je hoe gemakkelijk het kan zijn om iets nieuws onder de knie te krijgen met de juiste hulp.
 • Autisme Ervaren
  Stap in de bus van Autisme Experience en bekijk documentaires van ervaringsdeskundigen. Een kans om echt te begrijpen hoe het is om met autisme te leven.
 • Gezondheid en Adem
  Gezondheidsatelier Adapt laat je zien hoe ademoefeningen verlichting kunnen bieden bij kortademigheid. Leer hoe je een gezonde leefstijl kunt integreren in je dagelijks leven.
 • Verhalen voor Iedereen
  De Bibliotheek en Voorleesexpress WijZijn bieden een voorleesbelevenis aan, gericht op meertalig voorlezen. Een mooie manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende talen en culturen.
 • In Gesprek over Problemen
  WijZijn brengt de werkelijkheid van problemen zoals schulden en eenzaamheid onder de aandacht. Door gesprekken met een acteur en gespreksleider worden vooroordelen en problemen besproken en inzichtelijk gemaakt.
 • Een Moment van Reflectie
  Bij de Belevenistafel kun je even tot rust komen en nadenken over alles wat je hebt ervaren. Een plek voor reflectie en verwerking.
 • Begrip voor Iedereen
  COC organiseert de Ik-Wel - Ik-Niet oefening in een rustige ruimte. Door actief mee te doen, leer je begrijpen hoe een ander zich voelt en denkt.
 • Bestellen in Gebarentaal
  Bij het Wapen van Roosendaal kun je ervaren hoe het is om in gebarentaal te bestellen. Een leuke en leerzame oefening in communicatie.
 • Met Hulpmiddelen op Stap
  Proef-Lokaal De Kompaen daagt je uit om met een rolstoel of rollator hun zaak binnen te rijden. Ontdek de uitdagingen en leermomenten van toegankelijkheid.

Deelnemende organisaties
Mee West-Brabant - Bravis Ziekenhuis - Buurtgezinnen in Roosendaal - Bibliotheek West-Brabant - NAH club De Halve Smart - Oogcafé - SSNB-RSD - Gea Korpel-Beskens - Hooggevoelig en Balans - Dansschool Quick&Slow - Interieur by Pris - Pauzepunt Kunsteducatie&Coaching - GGZWNB/Herstel XL - SDW - Odensehuis Roosendaal - Alzheimercafé/Samen Dementie Vriendelijk - AutismeExperience - Samen in Beweging - Stichting Social Klus - Roosendaalvoorelkaar - Gezondheidsatelier Adapt - WijZijn Roosendaal - Adb Radar - BelevenisTafel - COC West-Brabant

Het Belevenisfestival 'Wat als je mij bent' wordt in opdracht van Gemeente Roosendaal, Social Klus en Bibliotheek Roosendaal georganiseerd en uitgevoerd door Love for live.

Prijzen

 • Gratis

Downloads

Locatie

homescreen.ios homescreen.android