Evenementenbeleid Gemeente Roosendaal

Het Evenementenbeleid gaat voor kwaliteit

Ben je bekend met het evenementenbeleid van de gemeente Roosendaal? Hierin zijn regels vastgesteld om beter te kunnen sturen op het evenementenaanbod in de gemeente Roosendaal, naar tijd en plaats. In ieders voordeel.

Het evenementenbeleid zorgt bijvoorbeeld voor een goede spreiding van evenementen gedurende het hele jaar. Geen overvolle weekenden dus, maar ruimte voor ieders evenement. Wel zo prettig voor zowel organisatie als bezoeker.

Om de kwaliteit van het evenementenaanbod te verhogen willen we ook een aantal verbeteringen doorvoeren. Daarbij letten we op het belang van de openbare orde, veiligheid en leefbaarheid. Met als uitgangspunt dat evenementen op een verantwoorde manier worden georganiseerd. Zo kan iedereen genieten, bezoekers én omwonenden.

Wat betekent dit voor jou?
Een goed gevulde Evenementenkalender

Het is belangrijk dat alle evenementen tijdig bij ons bekend zijn. Je kunt je evenementen jaarlijks tot 1 december aanmelden en zo in aanmerking komen voor een plaats op de Evenementenkalender. Het gaat hier om alle evenementen voor de periode april tot en met maart van het daaropvolgende jaar. 
Op de gemeentelijke Evenementenkalender zie je de vergunningplichtige evenementen of kleinere evenementen op drukbezochte openbare locaties die al geplaatst zijn. In de Uitagenda op de bezoekerswebsite www.bezoek-roosendaal.nl zie je alle evenementen die in Roosendaal plaatsvinden, zoals theatervoorstellingen, exposities, muziekoptreden in cafés en workshops. 

Wij streven naar een gevarieerd aanbod, verspreid over het jaar. Bij de aanmelding vragen wij u daarom zoveel mogelijk informatie over onder andere de locatie, datum en tijden van het evenement. Maar ook andere bijzonderheden, wil je bijvoorbeeld muziek laten horen? En hoeveel bezoekers en welke doelgroep verwacht je? Met deze informatie beoordelen wij of we het evenement op de kalender plaatsen. En zo maken alle evenementen evenveel kans op een plekje.

Natuurlijk kan ook ná 1 december een evenement nog worden aangemeld, maar het kan zijn dat de gewenste datum en locatie dan al bezet is. Wij kunnen behulpzaam zijn bij het vinden van een geschikte datum.

Let op: je kunt pas starten met een vergunning aanvragen als het evenement daadwerkelijk op de Evenementenkalender geplaatst is. Eind januari wordt de kalender definitief vastgesteld. 

Meer informatie?
Meer informatie over het nieuwe beleid lees je in Beleidsregels Evenementen in RoosendaalBeleidskader Evenementen in Roosendaal en Samenvatting Evenementen in Roosendaal.

homescreen.ios homescreen.android