Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Doortrappen. Veiliger fietsen tot je 100ste!

Locatie

Adres:
Aleco / Talentencentrum Zuidwest Nederland
Nispenseweg 3
4707 RA Roosendaal
Plan je route

Geplaatst

KBO-Roosendaal organiseert samen met Aleco en diverse andere partners op donderdag 20 april een eerste editie van “Doortrappen Roosendaal”, ten behoeve van alle senioren in de gemeente Roosendaal.

Ruim 22% van alle inwoners van de Gemeente Roosendaal is 65 jaar of ouder. Een zeer groot gedeelte van deze groep f…

KBO-Roosendaal organiseert samen met Aleco en diverse andere partners op donderdag 20 april een eerste editie van “Doortrappen Roosendaal”, ten behoeve van alle senioren in de gemeente Roosendaal.

Ruim 22% van alle inwoners van de Gemeente Roosendaal is 65 jaar of ouder. Een zeer groot gedeelte van deze groep fietst met grote regelmaat. Mede door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Door allerlei omstandigheden en onder invloed van allerlei factoren (denk aan toegenomen verkeersdrukte, introductie van elektrische fietsen, complexere verkeerssituaties) is veiligheid een groot aandachtspunt geworden. Het programma “Doortrappen” (Veiliger fietsen tot je 100ste) heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen, om daarmee enerzijds actief en gezond te blijven en anderzijds te kunnen blijven participeren aan de maatschappij (voorkomen van sociaal isolement). Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het is de bedoeling om senioren tevens attent te maken op de snelheid van e-bikes en de gevaren voor hun omgeving, veiligheid en de noodzaak van het dragen van een helm.

Op deze dag kunnen de deelnemende senioren in de ochtend of de middag deelnemen aan het programma van “Doortrappen”. Dit programma bestaat uit:
-          opening door Roosendaals wethouder van Verkeersveiligheid Sanneke Vermeulen
-          VVN-workshop en training op verkeerssituaties en veilig fietsen
-          fysieke testen en oefeningen op het vlak van evenwicht en stabiliteit
-          gelegenheid om advies te krijgen van een audicien, opticien, fietsenmaker en diëtiste
-          mogelijkheid om de ochtend af te sluiten met een gezamenlijke gratis lunch en een fietstocht, dit is niet van toepassing bij de middag editie.

Prijzen

  • Gratis

Neem alvast een kijkje

Locatie

homescreen.ios homescreen.android